Хоол хийх жор

Тахианы махан "наггет"-ийг гэртээ хийж сурцгаая!

Баасан гараг бүр эзэгтэй нартаа зориулж хялбархан хийж болох амтат хоолны жоруудыг хүргэдэг билээ. Тэгвэл энэ амралтын өдрүүдээр өөрийн гараар "тахианы махан наггет" хийж гэр бүлийнхнээ баярлуулаарай. Нэмж хэлэхэд, үүнийг гэртээ бэлдэх нь гадуур худалдаанд байдаг хөлдөөсөн, олон төрлөөр бэлтгэсэн наггеттай харьцуулахад илүү эрүүл бас амттай байдаг юм шүү. Ингээд дараах зааврын дагуу бэлдээрэй. 

Тахианы махан "наггет"-ийг гэртээ хийж сурцгаая! Хадгалах

Ази маягийн жигнэсэн үхрийн мах хийх жор

Эзэгтэй таньд хялбар аргаар амттай хоол бэлдэхэд туслах энэ удаагийн зөвөлгөөгөөр дорнын маягаар бэлтгэсэн сүмстэй, будаатай, жигнэсэн үхрийн мах хийх жорыг хүргэж байна.

Ази маягийн жигнэсэн үхрийн мах хийх жор Хадгалах

Дорнын хэв маягаар бэлтгэсэн тахианы шарсан мөч хийх жор

Хайртай гэрт бүлдээ зориулж амттай оройн зоогийг гар доорх бүтээгдэхүүнээр л бэлдэж болно. Энгийн юм шиг санагдаж болох ч хоол хийх арга барилаа жоохон өөрчилхөд л будаа, тахиаг хослуулан сайхан амт, үзэмжтэй болгож болдог юм шүү. Нэгэн хэвийн хоол хийх дургүй хүмүүстээ зориулж энэхүү оройн хоолны өвөрмөц хувилбарыг санал болгож байна. 

Дорнын хэв маягаар бэлтгэсэн тахианы шарсан мөч хийх жор Хадгалах

7 хоногийн өглөөний цайгаа 5 минутын дотор бэлдэцгээе!

Өглөө бүр эрүүл хооллохыг чухалчилдаг хүмүүсийн нэг сонголт бол овъёос юм. Овъёосыг чанаж бэлэн болгоход нэлээдгүй цаг буюу ойролцоогоор 45 минут болдог тул өглөө бүр шинээр бэлдээд байх боломж завгүй хүмүүсийн хувьд бага шүү дээ. Тэгвэл та бүхэнд 7 хоног идэх овьёосоо нэг дор бэлдэж тавих, хялбархан арга зааж өгье.

7 хоногийн өглөөний цайгаа 5 минутын дотор бэлдэцгээе! Хадгалах

Япон аргаар будааг "төгс" агшааж сурцгаая!

Агшаасан будаа нь Япон хоолны салшгүй нэг хэсэг билээ. Япон будаа нь ихэнхдээ богинохон бөөрөнхий, цав цагаан өнгөтэй байдаг. Хэрвээ та будаа худалдаж авах гэж байгаа бол япон будаа, сушины будаа, “Calrose” буюу богино бүхэл үрийн будаа авахыг зөвлөж байна. Японы агшаасан будаа нь савхаар идэхэд тохирохоор нялцгай байх хэрэгтэй байдаг.

Япон аргаар будааг "төгс" агшааж сурцгаая! Хадгалах

Амтат шаржигнуур махтай стейк хийх жор

Зөвхөн үхрийн цул махаар амттай стейк хийж болно гэвэл үгүй. Ингээд та бүхэн гэртээ давтсан махтай стейк хийх жортой танилцана уу.

Амтат шаржигнуур махтай стейк хийх жор Хадгалах

2 минутын дотор өндөг чанах Япон аргыг сурж авцгаая!

Хэрвээ та уламжлалт аргаар өндөг чанахаас залхсан бол дараах япон аргыг хэрэглээд үзээрэй. Танд ердөө хоолны халбага болон хариулын таваг хэрэг болно. Энэ аргаар та өндөгний шарыг нь гүйцэд болгох, дутуу болгох гэх мэтээр өөрийн хүссэн үр дүнг гаргаж болох юм.

2 минутын дотор өндөг чанах Япон аргыг сурж авцгаая! Хадгалах

Солонгосын амтат далайн байцайтай шөл хийх жор

Солонгост төрсөн өдрөө тэмдэглэж буй хүмүүст эсвэл дөнгөж амаржсан эмэгтэйд заавал энэ шөлийг хийж өгдөг. Далайн байцайтай шөлийг төрсөн эмэгтэйд шууд уулгадаг учир нь миёг нь илчлэг багатай, амин дэм, эрдэс тэжээлээр баялаг байдагт оршино. Мөн энэ нь жин хасахад нөлөөлж, хаванг буулгадаг аж.  Үүнээс гадна Чосон үеийн эрүүл мэндийн сударт миёгийг өөх шатааж, эрч хүчийг сэлбэдэг талаар өгүүлсэн байдаг билээ. Ингээд та бүхэнд Солонгосын алдарт "Миёггук" буюу далайн байцай, үхрийн мах, сүмстэй шөлийг хэрхэн бэлдэх жорыг хүргэе.

Солонгосын амтат далайн байцайтай шөл хийх жор Хадгалах

5 минутын дотор бэлдэж болох амтат 10 хоол

Заримдаа яарсан үед хоол бэлдэхэд нэлээд цаг хугацааг зарцуулах нь бий. Харин тэр тохиолдолд хүмүүс аль болох хялбархан бөгөөд хурдан болдог хоолыг хийхийг л хүсдэг шүү дээ. Тэгвэл бид танд 5 минутын дотор бэлэн болдог илчлэг сайтай хэрнээ амттай хоолнуудын жорыг хүргэж байна. Түүнчлэн эдгээрийг аялал зугаалгад ч авч явахад тохиромжтой байдаг билээ.

5 минутын дотор бэлдэж болох амтат 10 хоол Хадгалах

Зун цагийн зууш: Францын алдарт "Рататуй"-г хийж сурцгаая

Францын уламжлалт рататуй нь (ratatouille) зуны улиралд идэхэд хамгийн тохиромжтой хөнгөн зуушнуудын нэг юм. Тус улсын алдартай хоолнуудын адилаар рататуйг нутаг нутгаас нь шалтгаалаад өөр жороор хийдэг. Өнөөдөр та бүхэнд тэр дундаас хийхэд хамгийн амархан хэрнээ амттайг нь хүргэж байна.

Зун цагийн зууш: Францын алдарт "Рататуй"-г хийж сурцгаая Хадгалах

Өндөгний шарыг хэрхэн гадна талд нь гаргаж чанах вэ?

Өндөгний шар уургийг гадна талд нь гаргаж чанаж болно гэдэгт та итгэх үү? Хачин хэрнээ содон энэхүү арга нь Япон улсаас гаралтай бөгөөд уншигч та бүхний баярын ширээг чимнэ гэдэгт итгэлтэй байна. Ингээд хэрхэн өндөгний шарыг гадна талд нь гаргаж чанах аргыг хүргэж байна. 

Өндөгний шарыг хэрхэн гадна талд нь гаргаж чанах вэ? Хадгалах

Аялалд гарахдаа бэлдэж авч явахад хамгийн тохиромжтой 5 хоолны жор

Зуны улиралд хүмүүс чөлөөт цагаа цэвэр агаарт өнгөрүүлэхийг эрмэлздэг билээ. Гэхдээ аялал зугаалгад явахын тулд маш их зүйлсийг бэлдэх хэрэгтэй болдгоос гадна хүн бүрийн л толгойд шорлог эргэлддэг. Гэхдээ та өөр хоолнуудыг ч хийж болох боломжтойг санаарай. Ингээд агаарт гарахдаа идэж болох амттай хэрнээ амархан хоолны жоруудыг хүргэж байна.

Аялалд гарахдаа бэлдэж авч явахад хамгийн тохиромжтой 5 хоолны жор Хадгалах