ХООЛОНДОО

Хаах
Сурталчилгаа

Амтат гахайн махан хавчуургатай мантуу хийх арга

Амттай хоол идмээр байхад хөл хорионоос болоод хаашаа ч гарч чадахгүй давчдаад хэцүү байна уу? Халуун ам бүлээрээ ширээ тойрч суугаад, амттай хоол хийж идэх шиг сайхан зүйл хаана байх билээ. Ингээд та бүхэнд хоолондоо булангийн уламжлал ёсоор, энэ удаад мантуутай гахайн махан хавчуургыг санал болгож байна. 

Амтат гахайн махан хавчуургатай мантуу хийх арга Хадгалах
2020-11-21, 14:50

Сэжиг хүрмээр харагдах ч асар үнэтэй 10 хоол

Та дэлхийн хамгийн үнэтэй хоолыг амталж үзэхийг хүсэж байна уу? Хоолны найрлагад шувууны баас, эсвэл өт орсон бол та идэж чадах уу? Энэ мэтчилэн орон орны сэжиг хүргэм хэрнээ асар өндөр үнэ хүрэх хоолнуудыг танилцуулъя.

Сэжиг хүрмээр харагдах ч асар үнэтэй 10 хоол Хадгалах

Солонгосын "Рамдон" буюу үхрийн мах, жантай гоймон хийх жор

"Жапагури" буюу "Рамдон" нь хоёр төрлийн бэлэн гоймон болон үхрийн махаар хийдэг амархан, амтат хоол юм. Оскарын шагнал хүртсэн "Паразит" кинон дээр гарсны дараа уг хоолыг амталж үзэх хүсэлтэй хүмүүс дэлхий даяар нэмэгджээ. Ингээд амралтын өдрөөрөө уг жорыг туршиж үзээрэй! 

Солонгосын "Рамдон" буюу үхрийн мах, жантай гоймон хийх жор Хадгалах
2020-11-14, 15:03

Японы алдарт гахайн махан бүрмэл Тонкацү хийх жор

Хэрэв та шаржигнасан хоолонд дуртай бол та Тонкацу хэмээх бүрж шарсан гахайн махан хоолыг идээд үзээрэй. Тонкацуг өөрийн гал тогоонд хамгийн амттайгаар хийхэд тань туслах үүднээс бид дараах жорыг хүргэж байна. 

Японы алдарт гахайн махан бүрмэл Тонкацү хийх жор Хадгалах

Солонгос маягаар шарсан амтат баншны жор

Энэхүү амтат баншийг та бүхэн амралтын өдрөөр хайртай гэр бүлдээ зориулан хийж өгөөрэй!

Солонгос маягаар шарсан амтат баншны жор Хадгалах
2020-10-24, 12:22

Өмнөд Америкийн амтат "Чуррос" хийх хялбар жор

Уг амттаны үүсэл гарал нь Испаничуудаас эхтэй бөгөөд 1500-аад онд чихрийн нишингэ бүхий нарийн боов, халуун шоколадны гайхалтай зохицлыг олж нээсэн байна. Өдгөө үүний онцлог нь синнамон өндөр хэмд талсажсан шаржигнуур бүрмэл бөгөөд амтлахад дотроо зөөлөн бүтэцтэй нь таатай мэдрэмж төрүүлнэ. Амтлаг сайхан бүтээгдэхүүнд дургүй хэн байх билээ? Амралтын өдрөөрөө хайртай гэр бүлийнхэндээ амтат чуррос хийж өгч баярлуулаарай. 

Өмнөд Америкийн амтат "Чуррос" хийх хялбар жор Хадгалах
2020-10-17, 14:31

Цээж хорсолтыг нам дарах даршилсан байцааны жор

Зауркраут (Sauerkraut) нь германы sauer буюу исгэлэн, kraut буюу байцаа гэсэн утгатай үг юм. Даршилсан байцаа нь өвлийн цагт ногооны салат, лаазалсан бүтээгдэхүүнийг орлохоос гадна  хоол боловсруулах эрхтэн тогтолцоонд онцгой ач тустай зоог билээ.  Ийм байцааг бэлтгэхэд маш хялбар боловч гайхалтай амт нь танд болон таны хайртай хүмүүст гарцаагүй таалагдах болно. Байцааг дулаан газар исгэх хэрэгтэй. Зуны улиралд ихэвчлэн илүү хурдан бэлэн болдог (ойролцоогоор 3 өдөр), харин өвлийн улиралд 4 өдөр болдог.  Ингээд та бүхэн энэхүү жороор шаржигнуур, шүүслэг даршилсан байцааг хийж туршаад үзээрэй. Амттай байх болно гэж бид амлаж байна!

Цээж хорсолтыг нам дарах даршилсан байцааны жор Хадгалах
2020-10-10, 14:05

Гүнжидийн үртэй, амталж шарсан тахианы жор

Гүнжидийн үртэй тахианы мах нь Азид маш алдартай хоол билээ. Энэхүү жороор хийсэн тахиа маш шүүслэг бөгөөд амттай, хийхэд их хялбар юм. Та бүхэн амралтын өдрөөр хайртай гэр бүлээ амтат тахианы махаар дайлаарай!

Гүнжидийн үртэй, амталж шарсан тахианы жор Хадгалах
2020-10-03, 12:00

Төв Азийн "Гуйру-лагман" хэмээх амтат хоолны жор

Лагман шөл бол дорно дахины хоол бөгөөд Уйгурууд анх санаачилж байжээ. Дараа нь уг хоолыг Узбек, Киргиз, Хятадууд өргөнөөр хийж идэх болсон байна.  Ингээд та бүхэнд Лагманы хамгийн амттай төрлүүдийн нэг болох Гуйру-лагманы гайхамшигтай амттай хоолны жорыг та бүхэнд хүргэж байна.

Төв Азийн "Гуйру-лагман" хэмээх амтат хоолны жор Хадгалах
2020-09-26, 14:55

Бидний буруу идэж заншсан 15 алдартай хоол

Өөрийнхөө хөдөлмөрийг өндрөөр үнэлдэг тогоочийн хувьд доорх мэдээлэл түүнийг алмайруулах болов уу.  Мэдээж, хэн ч таныг хэрхэн хоолоо идэх, хэрхэн хоолоо бэлдэхийг зааж өгөх ёсгүй ч зарим тохиолдолд чимээгүй өнгөрөх гэдэг үнэхээр төвөгтэй.  Магадгүй энэ нь таныг аялал хийж байх үед, эсвэл үнэтэй хоолны газар орсон байх үед эвгүй байдалд орохоос аварч болох юм. Ингээд одоог хүртэл бидний буруу идэж, боловсруулж байсан 15 төрлийн алдартай хоолтой танилцацгаая.

Бидний буруу идэж заншсан 15 алдартай хоол Хадгалах

Өндөгтэй хуурсан будаа буюу "Чаахан" хийх жор

Дорнын орнуудад өргөн дэлгэрсэн, хийхэд хялбар, амттай хоол болох "Чаахан" хийх жорыг хүргэж байна. Хамгийн гол нь та хоолоо хийхдээ нэг хоносон будаа ашиглах хэрэгтэй шүү.

Өндөгтэй хуурсан будаа буюу "Чаахан" хийх жор Хадгалах
2020-08-29, 15:27

Чанасан өндгийг хүрэн манжинд дарах арга

Өндгийг бид хоолонд хэрэглэхдээ ихэвчлэн уламжлалт аргаар чанаж эсвэл шарж л ашигладаг. Тэгвэл та бүхэн чанасан өндгийг хүрэн манжинд дарж өвөрмөц жорыг хүргэж байна.

Чанасан өндгийг хүрэн манжинд дарах арга Хадгалах