Шумбадаг шувууд хэрхэн ан хийдэг вэ?

2013-02-19, 06:29
10,435
Латинаар Sula гэгдэх эдгээр шувууд Хойд Атлант, Өмнөд Африкийн далайн эрэг, Австрали болон Шинэ Зеландын ойролцоо амьдардаг шумбагч шувууд юм. Тэд ангаа усан дор хийдэг бөгөөд агаараас шумбан ордог байна. Оросын гэрэл зурагчин Александр Сафонов нь Өмнөд Африкт эдгээр шувуудын ан хийж буй торгон агшнуудыг дарж чадсан байна. Мөн үүний хамтаар аварга загаснаас зугатан амьд гарахыг эрмэлзэж буй бяцхан загасны талаарх бичлэгийг хүлээн авцгаая.
Шумбадаг шувууд хэрхэн ан хийдэг вэ?

1. Эдгээр шувууд 30 метрийн өндрөөс шумбаж чадах бөгөөд 100км\цаг хурдтай нисэж чаддаг аж.



2. Нисэж байх үедээ тэд энергийг хуримтлуулдаг бөгөөд энэхүү энерги нь усанд шумбахад нь тусалдаг байна.



3.



4. Эдгээр шувуудад уснаас хоолоо олж идэх байгалийн чадвар байдаг.



5. Усан дотор шувууд үргэлж хошуугаараа амьсгалдаг байна. Учир нь хамарныхан нүх шумбахад хялбар байхын үүднээс үргэлж хаалттай байдаг.



6. Шувууны толгой болон цээжний доор усны цохилтыг зөөллөх хийн уут бий.



7. Эдгээр шувуудын нүд нь хошуутайгаа ойролцоо байдаг бөгөөд энэ нь зайг зөв тодорхойлоход тусалдаг гэнэ.



8.



Видёо.



1
таалагдаж байна

0
таалагдахгүй байна

Фейсбүүк сэтгэгдэл

Сурталчилгаа (15)
Хаах

Сэтгэгдэл

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд caak.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
0/1000
  • ×
    Хариулах ({[{ cmmnt.children.length }]})
    0/1000
    • {[{ childComment.username }]} {[{ childComment.ip_address }]} ×
      {[{ childComment.text }]}
      {[{ childComment.dislike_count }]}
    • Бусад сэтгэгдэл ()
  • Бусад сэтгэгдэл ()