Жуулчдыг алмайруулдаг орон орны амтад хоолнууд

Орон оронд өөр өөрийн гэсэн өвөрмөц амттангууд байдаг билээ. Хэдийгээр энэ нь тухайн оронд амттан, тансаг хэрэглээний тоонд багтах ч гадаадын иргэд, аялагчид төдийлөн амтлаж үзэхийг хүсэхгүй болов уу. Ингээд та бүхэндээ орон орны хачирхалтай хоолнуудыг танилцуулъя.

Жуулчдыг алмайруулдаг орон орны амтад хоолнууд
Киногоо үзээд бэлгээ аваарай!
Хаах
Сурталчилгаа

1 Basashi — Япон

Түүхий адууны мах, цагаан гаа болон буурцагны сүмс. Энэ нь загасаар биш адууны махаар хийсэн сашими юм.

Basashi — Япон

2 Chapulines — Мексик

Халуун ногоо, амтлагчтай шарсан царцаа.

Chapulines — Мексик

3 Дуриан — Таиланд

Дуриан бол үнэтэй жимсний төрөлд багтдаг хэдий ч үнэрний хувьд их муухай гэнэ. Тиймээс энэ жимстэй дэлгүүр, зочид буудал болон бусад олон нийтийн газраар явахыг хориглодог байна. Жуулчдын үзэж байгаагаар энэхүү жимс нь “сармис, хөгзөрсөн сонгино, өмхий загас, бохир усны хоолой” мэт үнэртэй гэж олон янзаар тодорхойлжээ.

Дуриан — Таиланд

4 Zwiebelmettwurst — Герман

Сонгинотой түүхий гахайн мах.

Zwiebelmettwurst — Герман

5 Cuy asado — Эквадор

Гриллдэж шарсан далайн гахай.

Cuy asado — Эквадор

6 Далайн өндөг — Барбадос

Далайн зарааны түрс. Энэхүү түрсийг чанаж, шарж идэх боломжтой бөгөөд заримдаа нимбэгний шүүстэй хольж түүхийгээр нь идэж болно.

Далайн өндөг — Барбадос

7 Мопане жаран хөлт – Африк

Gonimbrasia belina жаран хөлтийг Африкт хүнсэнд хэрэглэдэг байна. Шарсан эсвэл утсан жаран хөлтийг тансаг зоог хэмээн үздэг бөгөөд энгийн махнаас 4 дахин илүү үнэтэй.

Мопане жаран хөлт – Африк

8 Balut — Филиппин

Галууны өндөг. Гудамжны худалдаа эрхлэгчид зардаг.

Balut — Филиппин

9 Arroz de cabidela — Португаль

Өөрийнх нь цусанд чанасан туулайны мах. Будаа болон уксусаар амталдаг.

Arroz de cabidela — Португаль

10 Vegemite — Австраль

Вегемит нь Австралийн уламжлалт хоол бөгөөд давстай исгэгч болон хүнсний ногоог ашиглаж хийдэг.

Vegemite — Австраль

11 Smalahove — Норвеги

Утсан хонины толгой

Smalahove — Норвеги

12 Butod — Малайз

Шавжны авгалдай. Зарим зоригтонгууд амьдаар нь иддэг.

Butod — Малайз

13 Kercha — Алжир

Амталсан ямааны ходоод.

Kercha — Алжир

14 Мэлхийний хөл – Франц

Францын энэхүү уламжлалт хоолыг яншуйтай хольж шардаг.

Мэлхийний хөл – Франц

15 Soused Herring — Нидерланд

Түүхий давсалсан загас.

Soused Herring — Нидерланд

16 Дарсан өндөг – Хятад

Агаар оруулахгүй саванд өндгийг хэдэн сарын турш хадгалдаг бөгөөд Хятадад маш алдартай зууш юм.

Дарсан өндөг – Хятад

17 P'tcha — Израйль

Үхрийн шийрээр хийсэн царцаамаг. Монголчууд бас ингэж хийдэг бөгөөд түүнийгээ Стүүжин гэж нэрлэдэг.

P'tcha — Израйль

18 Flæskesvær — Дани

Их хэмжээний давсаар амтлаж, шарсан гахайн мах.

Flæskesvær — Дани

19 Soondae – Өмнөд Солонгос

Монголоор бол цус гэхэд болно. Солонгосын гудамжны худалдаачид зардаг.

Soondae – Өмнөд Солонгос

20 Surströmming – Швед

Сюрстрёмминг - бараг жилийн турш давслаж, дарсан загас. Удаан хугацааны турш дарсан учир маш өвөрмөц үнэртэй.

Surströmming – Швед

13
таалагдаж байна

10
таалагдахгүй байна

Сэтгэгдэл бичих

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд caak.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
Сурталчилгаа (15)
Хаах

Сэтгэгдэл

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд caak.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
0/1000
  • ×
    Хариулах ({[{ cmmnt.children.length }]})
    0/1000
    • {[{ childComment.username }]} {[{ childComment.ip_address }]} ×
      {[{ childComment.text }]}
      {[{ childComment.dislike_count }]}
    • Бусад сэтгэгдэл ()
  • Бусад сэтгэгдэл ()