Амтат Солонгос маягийн пүнтүүзтэй хуурга хийх жор

Чап Чаей бол бол маш алдартай Солонгос хоол юм. Ялангуяа Солонгосын баяр ёслолын үеэр (жишээ нь, Шинэ жилийн баяр, Ургац хураалтын баяр) хамгийн их хийдэг. Мэдээж Чап Чаейг энгийн үед хийж идэхэд нэн тохиромжтой. Энэ үүднээс солонгос маягийн пүнтүүзтэй хуурга хийх жорыг хүргэж байна.

Амтат Солонгос маягийн пүнтүүзтэй хуурга хийх жор
Эрчим хүчээр баталгаажсан койн!
Хаах
Сурталчилгаа

ОРЦ:

Үндсэн

  • 250г пүнтүүз
  • 100г үхрийн мах
  • 120г лууван
  • 110г бууцай
  • 50г чинжүү
  • 105г сонгино
  • 100г шиитак мөөг

Бууцайны амтлагч

  • 1/4 цайны халбага давс
  • 1/2 цайны халбага татсан сармис
  • 1 цайны халбага кунжутын тос

Үхрийн махны амтлагч

  • 1 хоолны халбага шар буурцгийн цуу
  • 1 цайны халбага цагаан будааны дарс (мирин)
  • 1/2 цайны халбага татсан сармис
  • 1/4 цайны халбага нунтагласан хар чинжүү
  • 1 цайны халбага кунжутын тос

Гоймон ба мөөгний амтлагч

  • 4 цайны халбага шар буурцаг сумс
  • 1 хоолны халбага зөгийн бал
  • 1 хоолны халбага хүрэн сахар
  • 1 хоолны халбага хайрсан кунжутын тос
  • 1/8 цайны халбага нунтагласан хар чинжүү

Дуусах мэдрэгч

  • 1 хоолны халбага кунжутын үр
  • 1 хоолны халбага кунжутын тос
  • (Нэмэлт) 1 том өндөг - өндөгний цагаан ба шарыг ялгаж авна

Бусад

  • хоол хийх тос
  • ийн давс
  • бууцай болон гоймонг буцалгах ус

Хийх дараалал

Үхрийн махаа нарийн хирчээд том аяганд хийнэ. Дээрээс нь үхрийн махны амтлагчуудаа нэмээд дээд талыг нь хучиж тавина.

Хийх дараалал

Ногоо болон мөөгнүүдээ нарийн хирчиж бэлдэнэ.

Мөөгөн дээрээ "Гоймон ба мөөгний амтлагч"-аа хийгээд 20 орчим минут байлгана.

Бууцайгаа буцалж буй усан дотор цайруулна (5-10 секунд). Халуун усаа асгаад буйгаагаа хүйтэн усаар зайлж хөргө.

"Бууцайны амтлагч"-аа дээр нь нэмээд зөөлөн, жигд холино.

Том тогоонд бага зэрэг ус буцалгана. Ус буцалж эхэлмэгц (6-8 минутын дараа) пүнтүүзээ нэмээд 6-7 минут буцалгана. Халуун усаа асгаад пүнтүүзээ хөргөхийн тулд хүйтэн усаар зайлж асгана.

Гоймонгоо гал тогооны хайчаар хоёр удаа хайчилж ав. (15-20 см). Гоймонгоо хутгагч саванд хийгээд “гоймон ба мөөгний амтлагч” хольцыг дээрээс нь хийнэ хийгээд сайтар холино. Үүнийг түр хойш тавь (ойролцоогоор 10 минут).

Өндөгний цагааныг сэрээгээр холино. Сайн халаасан хайруулын тавган дээр бага зэргийн тос (1 цайны халбага) нэмээд сайтар тараана. Өндөгний цагаан хольцыг дээрээс нь асгаж, хоёр талыг нь хайрна. Бэлэн болмогц жижиг болгож хирчээ том саванд хий.

Өмнөх шиг дарааллаар өндөгний шараа хайрна. Бэлэн болмогц жижиг болгож хирчээ том саванд хий.

Тосоо дахиж нэмээд сонгиноо 1-2 минутын турш хийж хайрна. Бэлэн болмогц том саванд хий.

Луувангаа мөн адил 1-2 минут хайраад том саванд хий.

Чинжүүгээ мөн адил 1-2 минут хайраад том саванд хий.

Мөөгөө мөн адил 1-2 минут хайраад том саванд хий.

Махаа мөн адил 2-3 минут хайраад том саванд хий.

Пүнтүүзээ мөн адил 2-3 минут хайраад том саванд хий.

Өндөгний цагаан шараа нарийн хирчээд том савандаа хийнэ.

Эцэст нь бүгдийг нь сайтар холиод шаардлагатай бол кунжутын тос болон үрээ хийж амтална. Ингээд таны Солонгос маягийн пүнтүүзтэй хуурга бэлэн боллоо.

Сайхан хооллоорой!

Сурталчилгаа (15)
Хаах

Сэтгэгдэл

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд caak.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.
0/1000
  • ×
    Хариулах ({[{ cmmnt.children.length }]})
    0/1000
    • {[{ childComment.username }]} {[{ childComment.ip_address }]} ×
      {[{ childComment.text }]}
      {[{ childComment.dislike_count }]}
    • Бусад сэтгэгдэл ()
  • Бусад сэтгэгдэл ()